joi, 11 noiembrie 2010

Manastirea Saydanaya şi Sfânta Miriam, bunica Maicii Domnului


Nu departe de Biserica Învierii din Ierusalim se afla un loc plin de liniste umbroasa: Manastirea ortodoxa de maici Saydannaya, aflata sub obladuirea Patriarhiei Ierusalimului.
Manastirea a fost construita cu multa vreme in urma pe locul casei mamei Sfintei Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, preoteasa Maria sau Mariam ori Miriam si a sotului ei, preotul Matthan.
De aceasta sfanta manastirea este legata si minunea cu musulmanul ce a fost cusut de Insasi Maica Domnului, dupa ce fusese ucis si taiat in bucati de raufacatori.
Aceasta manastirea este singura care gazduieste o icoana a Sfintei Miriam, mama a trei fete, Maria, Ana si Sovia. Despre Maria nu stim nimic, in schimb Ana este Sfanta Ana, Mama Nascatoarei de Dumnezeu, iar Sovia este mama Elisabetei, mama Sfantului Ioan Botezatorul..ce frumoasa increngatura de sfinte rudenii!.Un sir lung de maternitate trupeasca imbogatit de cea spirituala, care ne aminteste si ne arata concret prin exemplul viu ca femeia se mantuieste prin nastere (trupeasca dar mai ales duhovniceasca) de prunci!
Ca fii ai Tatalui Ceresc dar si ai Maicii Domnului, asa cum ne-a dat-o Mantuitorul cand se afla pe Cruce, ne inrudim si noi, infiati in Duhul Sfant si devenim stranepoti ai Sfintei Strabunici a Mantuitorului, indraznind cu smerenie la mijlocirea sa. Sa iubim aceasta sfanta bunica si sa-i urmam exemplul de vietuire in familie, si mai ales daca, prin milostivirea lui Dumnezeu, avem de parcurs drumul Sfintei Taine a Preotiei.
Sa o cinstim pe Bunica, botezandu-ne fiicele cu acest frumos nume si punandu-le sub ocrotirea ei, caci ea este bunica Maicii Domnului, al carei nume l-a si purtat.

Paraclisul Sfintei Miriam

Pe urmele Bunicii Maicii Domnului -
Maica Ecaterina Fermo, edit. Agaton
pag 55 - 69

Un comentariu:

Mariana spunea...

La multi ani, Andreea, sa-i fii Sfantului Andrei ucenic de nadejde, sa te intrarmezi cu putere din puterea lui, cu dragoste din dragostea lui de Hristos si cu biruinta din marturisirea lui, vie de 2000 de ani incoace!
Bucurie!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails