joi, 2 ianuarie 2020

Cuvântul anului 2020...La mulți ani!

În ultimele zile ale anului trecut mă gândeam ce cuvânt să îmi aleg anul acesta. în 2019 a fost consecvență și în prima parte am reușit ceva mai mult să aplic, în a doua în schimb, s-a mărit familia și cine știe cum e cu bebeluși mă înțelege. Am reușit să fiu consecventă și mai organizată datorită jurnalului pe puncte descoperit pe pinterest dar aplicat și adoptat tot datorită Irinei, căreia îi mulțumesc. 
Deși credeam că în 2018 am ales bucurie mi-am dat seama că am avut o pauză între 2019 și 2016, primul an în care mi-am ales un cuvânt care să mă însoțească în călătoria mea din anul cu pricina, așa că anul acesta aleg tot BUCURIE. Am trecut peste citatele biblice la care am reflectat în 2016 și m-am oprit la pr. Arsenie Papacioc, pe care îl citesc mereu cu drag și la Sfântul Serafim de Sarov, care anul acesta s-a arătat prezent în viața mea prin mai multe întâmplări.

 • Ce bine este să fim mereu cu inima veselă! Aceasta înfrânge cel mai sigur dorinţa cea dintâi a diavolului de a ne despărţi de viaţa noastră, care este Bunul Dumnezeu. Rămâi lângă Maica Domnului.
 • Vă pomenesc mereu gândindu-mă smerit la bucuria supraomenească din cer.
 • Mergeţi mereu pe o linişte sufletească mulţumind lui Dumnezeu pentru toată orânduirea de sus care o face cu noi toţi. Şi ce bine este a te lipsi de ceea ce trece repede şi a te lipi de ceea ce rămâne în bucuria veşnică!
 • Recomand o nesfârşită veselie în ascunsul tău, că aceasta mărturiseşte că eşti cu Iisus Hristos în inima ta şi-n respiraţia ta. Inima ta va vibra mereu o rugăciune fără cuvinte.
 • Recomand o stare de stăpân asupra ta [însuţi] şi de veselă liniştire, chiar dacă te-ai noroit, căci, oricare ar fi motivul unei întristări descurajatoare, ea este numai şi numai de la diavolul.
 • Sunt, frate creştine, crede-mă, două feluri de bucurii, care nu se pot uni. Tu nu te vei putea a te bucura aici pe pământ cu plăceri trecătoare şi vinovate, şi în cer a împărăţi cu Iisus Hristos.
 • Învaţă să ai totdeauna un zâmbet ascuns în inima ta.
 • O stare de veselie e o stare de creaţie, de existenţă duhovnicească, de cunoaştere şi de recunoaştere. Starea de veselie te destinde, te face să îţi întinzi aripile şi să zbori. Starea de întristare – „Velerim şi veler, Doamne’’… – asta mi-e soarta şi pun capul în pământ ca struţul…
 • Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, ceea ce înseamnă o rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieţii, ale unuia şi ale altuia. O stare de veselie cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. Este o stare de absenţă, de întunecare.
 • Să fiţi veseli. Dragă, eu vă spun cu toată siguranţa: ori şi ori şi oricare ar fi motivul unei întristări sau al unei mâhniri, este numai de la draci! N-avem alte motive.
 • Dacă îţi creează starea aceasta de agitaţie, de tristeţe, repet, îşi face cuib satana şi-şi cloceşte ouăle; nu mai poţi iubi, nu mai poţi vedea cu perspicacitate niţel în viitor, cu raţiunea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu, nu mai poţi, pentru că tu eşti trist. Adică nu eşti în stare de nimic – o stare drăcească foarte greu de suportat. Când sunteţi trişti, gândiţi-vă la lucrul acesta: „Stai, că este ceva drac aici!” Şi nu acceptaţi. (Arhim. Arsenie Papacioc)

 • "Ca să-ţi păstrezi pacea sufletească trebuie să alungi de la tine mânia, să te osteneşti, să ai duhul bucuriei, să te fereşti de a-i osândi pe ceilalţi, şi să faci pogorământ în dreptul slăbiciunilor fraţilor tăi." 
 • „Taci mult, vorbeşte puţin şi în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îţi va fi liniştit şi plin de pace”. „Este mai de folos ca toată viaţa ta să-ţi cercetezi şi să-ţi plângi păcatele decât să stai de vorbă cu îngerii.”
 • „Împacă-te cu Dumnezeu şi mulţi oameni vor veni să se împace cu tine”. „Veselia nu este un păcat, ci ea alungă oboseala, căci din oboseală vine deznădejdea, care-i mai rea ca toate”.
 •  „Dacă vrei să păstrezi pacea sufletească, să eviţi pe toate căile să-i judeci pe ceilalţi. Neosândirea fratelui şi tăcerea păzesc pacea sufletului. Când omul se află în această stare, primeşte revelaţii dumnezeieşti.” (Sf. Serafim de Sarov)
Cuvântul anului 2016 - BUCURIE
Cuvântul anului 2019 - CONSECVENȚĂ

http://dulcecasa.blogspot.com/2014/12/cuvantul-anului-cum-il-alegem.html


Cuvântul anului este inițiativa Irinei - Dulce casă.


Un comentariu:

Andreea spunea...

Frumoasa alegere! Doamne ajuta sa dobândiți ce va doriți!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails