luni, 8 aprilie 2019

Prăjitură ”Albă ca zăpada” - rețetă de POST

INGREDIENTE:

  • 1 l - lapte de cocos sau lapte de soia cu vanilie
  • 250 gr. margarină
  • 150 gr. făină + 2, 3 lg. 
  • 250 gr. zahăr
  • 500gr.  biscuiți populari (de post)
  • coaja de la o lămâie
  • 20 ml. zeama de (aprox. de la) o lămâie
  • extract de vanilie
  • nucă de cocos - fulgi
  • opțional foi de napolitană dacă știți că prăjitura va fi pentru mai multe zile (se începe cu foaia de  napolitană, apoi cremă, biscuiți, cremă...până terminăm)
Amestecăm făina cu laptele și punem amestecul pe foc, amestecând continuu (eu am pus și cele 3 linguri de făină în plus, altfel ar ieși puțin cam moale crema) până ce se va îngroșa amestecul. Oprim focul și adăugăm zeama de lămâie, coaja de lămâie și o lingură de extract de vanilie, le amestecăm și lăsăm să se răcească.
Între timp mixăm margarina și zahărul adăugând mai apoi câte o lingură din  primul amestec până îl terminăm.

Într-o tavă de 20x30 cm se pune un strat de biscuiți și unul de cremă până terminăm biscuiții și crema. Ultimul strat trebuie să fie crema peste care se presară fulgii de cocos.
Este bine ca prăjiura să fie pregătită de seara pentru a 2-a zi.


Din păcate m-am trezit prea târziu să fac poze, prăjitura nu mai e :)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails