marți, 3 noiembrie 2009

O frumoasă vedenie cerească (6)

[...]Mergeam pe o carare in forma de tunel, intunecata. Deasupra noastra era un fum de nor albastru si cu miros greu. in partea stanga erau niste maghernite urate, negre, catranite cu catran de sus pana jos, in partea dreapta era lumina, pomi, frumusete si aer curat. Am zburat prin acel intuneric infiorator, ca sapte, opt magherniti si Sfantul m-a oprit, in loc unde ne-a inconjurat o lumina ca sa putem vorbi. A ramas in fata noastra o maghernita mare, infioratoare, ingerul mi-a aratat-o.
- Vezi Ioane maghernita asta?
- O vad Sfinte Mihaile.
- Aici iti era locul, daca Domnul nu ar fi avut mila de tine, de te-a indemnat prin Duhul Sfant nevazut de ai facut rugaciuni si fapte bune de te-a scapat.
- Ce este aici Sfinte Mihaile? am intrebat eu tremurand.
- Aici este iadul si muncile de veci.
- Spune-mi Sfinte, cum sunt muncile inauntru?
- Vezi tu ael loc intunecat, acolo este usa si cand vine ingerul nemilostiv cu sufletul pacatos, ca sa-si vada locul aicea, singura usa se deschide la acea maghernita unde este locul lui pe veci. Intrarea e ca la voi in case, intunecata, cu miros greu si cu multime de diavoli, care ies in intampinarea lui, batjocorindu-l si-l petrec pana-si vede locul, inauntru este o hala mare intunecata si cu greu miros, in mijloc se face o gura infricosata in jos care este fara fund. Are o scara cu trepte cotite cum sunt la voi in lume, la fiecare cot al scarii e cate o munca. Sunt mii de mii de feluri de munci dupa treapta faptelor fiecaruia. Sufletul adus aici merge pe scara cu ingerul pana la treapta lui, el nu vede alte munci decat munca lui. Acolo se deschid singure usile si-si vede locul. [...]

Celelalte părţi:

O frumoasă vedenie cerească (1)
O frumoasă vedenie cerească (2)
O frumoasă vedenie cerească (3)
O frumoasă vedenie cerească (4)
O frumoasă vedenie cerească (5)
O frumoasă vedenie cerească (7)
O frumoasă vedenie cerească (8)
O frumoasă vedenie cerească (9)
O frumoasă vedenie cerească (10)
O frumoasă vedenie cerească (11)

Sursa: "Puterea rugăciunii", editura "Bunavestire", Bacău, 2006

4 comentarii:

Anonim spunea...

Urgent urmatoarele parti!!! Te rog!!!

Andreea Tatiana spunea...

Cât de curând îmi va permite timpul..Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Draga Tatiana sau Andreea, cum vrei sa-ti spun, am observat ca ai mai postat niste texte foarte interesante si te felicit pentru acest lucru, dar te rog sa-mi spui si mie de unde sa iau cartea al carei text, tocmai l-ai inceput aici, deoarece vad ca nu mai ai timp si pentru continuarea acestuia!
Iti multumesc pentru blogul tau!

Andreea Tatiana spunea...

Draga Claus...imi poti spune cum vrei tu :)..iti multumesc..carticica am primit-o de la o doamna preoteasa...si sincer am cautat-o si eu sa o cumpar si nu am gasit..carticica se numeste "Puterea rugaciunii" - editura Bunavestire 2006...tocmai astazi am scos carticica sa continui de scris...deci daca mai ai putina rabdare voi posta si urmatoarele parti...Numai bine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails