joi, 5 noiembrie 2009

Sfântul Fanurie

Cum l-am cunoscut pe Sfântul Fanurie sau cum mi-am făcut un nou Prieten...



Pe Sfântul l-am cunoscut prin intermediul unei cliente dragi (Ana)...Venise într-o zi, acum aproximativ un an, să-mi aducă anunţurile şi pe lângă acestea mi-a dat şi o pâinică făcută de ea, pentru Sfânt. Habar nu aveam de Sfântul Fanurie, nu auzisem deloc de el...dar pentru că mi s-a părut interesantă viaţa Sa, prezentată de Ana în cele aproximativ 5 minute cât stătuse cu mine am intrat repede pe net şi m-am informat mai în amănunt...După o scurtă perioadă de timp în care am tot căutat mai multe date despre Sfânt (icoane, minuni, etc) m-am hotărât să fac pâinicile şi acatistul pentru părinţii mei care nu sunt cununaţi. Lucrurile s-au mai aşezat dar nu au ajuns să facă acest pas până acum, din păcate, dar nădăjduiesc că acest lucru se va întâmpla cu voia lui Dumnezeu şi a lor. În tot acest timp Sfântul s-a arătat prezent în viaţa mea prin lucruri simple şi poate pentru unii, minore, deloc importante dar eu l-am simţit lângă mine. Pur şi simplu mergeam în vizite, mergeam la Biserică şi dădeam de icoana Sfântului, cunoşteam persoane care îl aveau prieten pe Sfânt.
Prin primăvara acestui an o doamnă mi-a vorbit despre icoana Sfântului cu pâinicile în mână..Am tot căutat pe net dar nimic...chiar m-am lovit de răspunsuri că icoana aceasta nu există...dar doamna susţinea că a ţinut în mâna ei acatistul cu această icoană...Prin vară m-a ajutat sfântul şi mi-a trimis-o pe Cristina, ea m-a căutat pe messenger după ce eu lăsasem un comentariu despre Sfântul Fanurie undeva pe un site creştin...Ea avea un semn de carte cu icoana Sfântului cu pâinicile în mână, a fotografiat semnul de carte şi mi-a trimis poza...De Sfântul Dimitrie, am găsit acatistul cu icoana Sfântului cu pâinicile...cred ca Sfinţii au lucrat împreună şi mi-au dăruit icoana pe care mi-o doream foarte mult.
De aproximativ jumătate de an mă rog şi împart pâinicile pentru o căsuţă a mea, pe care sigur, Sfântul Fanurie mă va ajuta să o am, până acum lucrurile s-au aranjat foarte bine. Sunt multe de spus şi sincer vă spun că m-au luat emoţiile. Vă aştept, cu drag, pe toţi să împărtăşim experienţa voastră cu acest Sfânt drag şi nu numai. Sfântul Fanurie să ne ocrotească cu Sfintele Sale rugăciuni. Doamne ajuta!


P.S.
1.Nu m-am putut abţine să nu împărtăşesc cu voi aproximativ toate icoanele cu Sfântul pe care le-am "cules" de-a lungul timpului :)
2.Să-l ajutăm pe Sfântul Mucenic Fanurie. Pe coloana din dreapta aveţi acest banner, click pe el şi citiţi. Să-l ajutăm şi noi pe Sfânt aşa cum ne ajută şi El pe noi.

9 comentarii:

Alina Villanova spunea...

Sfantul Fanurie sa te ajute sa iti implinesti dorinta!!
Si eu il iubesc mult..

Andreea Tatiana spunea...

Multumesc..Doamne ajuta! Sfantul Fanurie sa ne ajute!

Anonim spunea...

Sfantul Fanurie mi-a fost dat de ajutor de parintele Dumitru de la Suseni.De cum i-am rostit numele i-am simtit prezenta.Murise sora mea pe care am ingrijit-o si eu plangeam din senin. Cu ajutor binevenit de la sf. Fanurie m-am vindecat. Fie-i numele laudat!
Adriana-Rodica

Anonim spunea...

Doamna Andreea-Tatiana
De putin timp am citit despre Sfantul Fanurie si prin mila lui Dumnezeu m-am invrednicit sa citesc acatistul Sfantului, din pacate neavand o icoana a lui, dar traiesc cu speranta ca Dumnezeu si Sfantul Fanurie ma vor auzi. Tatal meu este bolnav de cancer la colon, a fost operat la Bucuresti la spitalul Fundeni iar acum urmeaza o procedura lunga si chinuitoare de chimioterapie si citostatice. Cu respect va rog sa-mi spuneti si mie de cate ori pe saptamana faceti acele painici si va rugati, ca sa pot face si eu acelasi lucru, mai ales ca doar pe tata il mai am, mama fiind chemata de Dumnezeu in lumea dreptilor acum aproape doi ani. Astept cu speranta raspunsul dumneavoastra.

Anonim spunea...

Daca vreti o icoana cu Sfantul Fanurie puteti sa comandati pe adresa de mail ramonadacia@yahoo.com o icoana format A4 cu dansul la 10 sau 20 lei(o sa va mai coste inca 10 lei transportul prin posta).Puteti sa trimiteti dvs. ce model doriti pentru a vi-l face.Am facut si eu comanda de modele ce nu se gasesc pe piata si am fost foarte multumita.

simion teodora stela spunea...

si pentru mine SF.Fanurie inseamna cel mai mult,cand zic Fanurie ma cuprinde o emotie puternica.am primit acatistul de la mama unei prietene care mi-a zis ca sa citesc si sa ma rog Sfantului Fanurie ca o sa ma ajute sa am un bebe,pe care eu il asteptam de 8 ani,in ianuarie am primit acatistul si in februarie am aflat ca sunt insarcinata,atunci am spus sotului meu fara sa mai pun la indoiala ,se va numi Fanurie daca este baiat si Fanuria daca este fata,si ce credeti?am un baietel de un an si 10 luni pe nume Fanurie si eu am facut o painica si am dato de pomana atunci cand am aflat

PITICII spunea...

Buna dimineata,
As sori si eu detalii mai multe legat de facutul painicilor, cate se fac intr-o zi si cum.
Multumesc!

Andreea Tatiana spunea...

Doamne ajută dna Doina!
http://sfantulfanurie-gruiu.ro/Atasamente/Reteta.pdf
aici gasiti randuiala fanuropitelor.
Din punctul meu de vedere, orice si oricat dati milostenie in cinstea Sfantului Fanurie este bine primit!.
Eu de exemplu, prajitura pt Sfant o fac după reteta clasica de negresa de post..http://www.lalena.ro/273-reteta-Negresa-de-post-cu-gem.html

bucurii!

Anonim spunea...

Doamne ajuta!Sf.Fanurie este grabnic ajutator si chiar indeplineste dorintele celor care se roaga cu credinta.Treacand printr-o grea incercare, am gasit pe un site informatii despre viata Sfantului Fanurie, dar si despre minunile savarsite in urma impartirii turtelor Sf.Fanurie si a citirii cu credinta a Acatistului.Astfel, timp de 9 zile, am facut cate o turta pe care am dat-o calda celor nevoiasi,m-am rugat la Sfantul Fanurie si marturisesc ca Sfantul mi-a indeplinit dorinta pentru care m-am rugat.Turtele le-am facut dintr-un aluat de paine, dar exista mai multe variante de retete.Multumesc, Sfinte Fanurie pentru ajutor si nu inceta sa te rogi lui Dumnezeu pentru noi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails