luni, 14 februarie 2011

Dragostea...

..trebuie sărbătorită în fiecare zi nu doar în zilele care ne sunt impuse de o societate a consumului. Un consum de cele materiale şi nu de cele spirituale, căci acestea, pentru a fi în bună rânduială ar trebui să fie poziţionate invers pe lista de priorităţi...cele spirituale şi apoi cele materiale...căci "Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?" (Matei 6:26)
A devenit o modă, ca şi altele, ca în ziua de 14 februarie să cumpărăm inimioare şi să le dăm celui sau celei pe care îl, o iubim.
De ce nu am putea totuşi să ne arătăm dragostea faţă de cel de lângă noi şi în alte zile...îmi interzice cineva să-i dau alesului meu o turtă dulce sau poate o bomboană sau ceva ce ştiu că i-ar plăcea, sau poate o carte în altă zi decât 14 februarie?!...sigur că nu!. deaceea consider că această modă nu-şi are locul în obiceiurile noastre...Dragostea este un sentiment nobil...Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată...(Corinteni 13)
Dragostea îndumnezeieşte!. căci pentru aceasta Hristos, Mântuitorul nostru s-a întrupat şi şi-a aşezat trupul Său pe Sfânta Cruce, simbol ce arată dragostea prin cele două axe ale sale, cea verticală - dragostea de Dumnezeu şi cea orizontală - dragostea de neam..
Vă propun să încercăm şi noi, cu ajutorul lui Dumnezeu să sărbătorim dragostea de El, de Sfinţii Săi şi de aproapele nostru în fiece zi pe care o primim.

Cu drag, A.T.

2 comentarii:

Simona spunea...

Foarte adevarat! Multumim pt indemn, draga Andreea!
Dumnezeu sa ne ajute! S

Andreea Tatiana spunea...

Amin! Doamne ajuta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails